Livet på golfbanen

Et fotoprosjekt, av Kristoffer Wittrup

Fra tanke til ide

Siden jeg ble medlem i den lokale golfklubben i 2002, har golf vært en del av mitt liv. Viasat Golfs kommentatorer var en konstant bakgrunnsstøy gjennom 00’erne og utallige av pommes frites ble inntatt i klubbhuset etter trening. 

Som teenager ble interessen dog (som alt annet) erstattet, og golftrening var bestemt ikke like interessant som fotografi, utallige byturer og andre eskapader. 

Tiden er gått, og min interesse gjenoppstod i 2020. Jeg meldte meg inn i en golfklubb og selv om nivået ikke var i topp, var gnisten antent på nytt.

Siden den oppstod for første gang, har jeg blant annet blitt selvstendig fotograf. I januar 2023 ble jeg kontaktet av en redaktør for et dansk golfmagasin – et par uker senere satt jeg på et fly på vei til Ras Al Khaimah Championship.

Målet var klart: 11 danske golfspillere skulle fotograferes.Det personlige prosjekt

Som selvstendig i en kreativ bransje er det naturlig å glemme og prioritere personlige prosjekter, men heller fokusere på og gjøre kundene fornøyde. Det er nå engang dem som får hjulene til å gå rundt.

Men da er det viktig å ta en fot i bakken – og det er her jeg er nå. Jeg innså, at kombinasjonen av to interessepunkter var veldig interessant.

Jeg er derfor på utkikk etter norske golfspillere, som kan være interessert i bilder av dem ute på banen.  Tanken er en mikstur av portrettfotografi og reportasje. En fortelling om hvor man er i karrieren, og ambisjoner om fremtiden. Det er viktig og presisere at dette er et fotoprosjekt og ikke et kommersielt oppdrag. 

Tanken er, at du får bilder som kan brukes til presse, sosiale medier mot kreditering. 

Jeg holder til i Trondheim, men det er ikke noe problem at reise.

Om fotografen

Kristoffer, 31, er født og oppvokset i Danmark, men flyttet i 2015 til Trondheim.

Har siden 2019 jobbet som selvendig kommersiell fotograf med kunder som Eggs Design, Reitan og White Arkitekter.

På privaten er han pappa til to gutter på 3 og 5 – og driver bedriften sammen  med samboer Hanne. 

Hcp på 23,5 – heldigvis bedre med et kamera enn med en putter. 

Interessert i prosjektet ?

La oss ta en prat. Du kan kontakte meg på me@kristofferwittrup.com